tisdag 8 mars 2011

Symöte - Lite blandad kompott

Idag blir mitt bidrag till symötet lite spretigt och i elfte timmen. Men jag hann innan midnatt - tur att dottern somnade i rätt så god tid idag!

Under veckan har jag stickat ännu en kofta till min dotter. Det började som ett pannband (ett Calorimetry som är ett mönster på Ravelry) med 100 g av Auracania Aysén. Det pannbandet hade blivit stort nog till en häst så det repades upp. Så hade jag gått och grunnat på detta mönstret från Garnstudio .


Insåg snabbt att 100 g inte skulle räcka.
Hittade en rest av samma kvalitet i garnlådan. Lyckades rädda projektet någorlunda tycker jag.
Att sen koftan blev så stor att den inte lär passa förrän till sensommaren - det är en annan femma. Lurigt garn det där Aysén! Och jag erkänner att jag inte är typen som gör provlappar - jag bara stickar !

Annars har jag för några veckor sedan påbörjat en "långkörare" som kontrast till alla små koftor och andra små projekt. En tröja till mig själv av ett mönster från tidningen The Knitter. Nu var det ett tag sedan jag hann med något till mig själv!

Har hunnit ca 2/3 av den första panelen så det lär ta ett tag... men här har jag faktiskt kollat av stickfastheten nu när jag kommit en bit och det stämmer bra med mönstret!

På gång i nästa vecka blir nog lite städning av det kreativa kaoset - även om det ser hyggligt ut här så är hyllan bakom något av ett bombnedslag!!

Nu ska jag göra en kopp te och äta en Kongress samtidigt som jag kikar runt på övriga bidrag till symötet.
Recept finns i Sju sorters kakor. Slängde ihop en halv sats på ett par smördegsplattor jag hittade i frysen (under fisken vi skulle ha till middag) och lite restpåsar av nötter och mandel. Känner mig extra effektiv och huslig när jag lyckas hinna med något extra då ugnen "ändå är igång".

3 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig. Gör heller inga provlappar eller masktäthetsprov.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kofta. Någon gång ska jag också lära mig att sticka koftor men det får bli en annan gång.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vilken söt kofta! Visst är det tacksamt med barnkoftor till små flickor, de går ju så fort att sticka? Det där med att de blir lite stora är ingen fara. Barn växer så fort så rätt som det är kan man plocka fram dem ur garderoben... (Igår köpte jag nytt garn till en liten kortärmad drops-flickkofta ur senaste kollektionen. Som sagt var svårt att låta bli;))

  Vad fin tröjan ur "The Knitter" verkar! prenumerar du på den tidningen? Är den bra? Jag har sett många fina mönster ur den på Ravelry...

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera