tisdag 12 april 2011

Symöte - virkad kofta

Jag har visserligen inte kunnat delta i de senaste symötena men det betyder inte att jag inte har handarbetat!
En kortärmad kofta har blivit virkad. Bakgrunden till den är faktiskt lång och lite slingrig.
Ett mönster från en BURDA anno 1995 dök upp när vi flyttade 2006.


Jag mindes genast att jag verkligen tänkt göra den koftan men det blev inte av. Fråga mig inte vad som tilltalar mig så med de knepiga färgerna och ränderna som byter bredd. Jag blir glad av det!
Mönstret föll i glömska lite igen tills garn i de perfekta färgerna dök upp på Ullcentrum där jag jobbade sommaren 2008. Då satte jag igång!
Tyvärr så är resårstickning och lingarn inte någon höjdkombination. Lingarn är ju ganska stumt och resåren töjer sig till oanade bredder. Koftan blir lyckad men alldeles för stor! Kan inte ha den, ger bort den till mamma och lägger undan garnet som blev över.
Som tur är kan min mamma ha den!
Mars 2011: hittar garnet som blev över. Ungefär samtidigt som jag hittar koftmönstret på DROPS. Tänker att det kan funka och sätter igång. Fick ändra lite under vägen för den höll på att bli för liten denna gången. Nu har jag kvar att fästa en miljard trådar (gillar inte) och hitta passande knappar att sy i.


Förutom koftan har jag pysslat lite med korsstygn. Har blivit så inspirerad av andra på symöten och fick ett sånt broderisug så jag var tvungen att köpa lite aidaväv.

Hade med mig mönstret på fågeln som Maja på Husmorsskolan broderade (från Martha Stewart) när jag var iväg på tjänsteresa i veckan som gick. Tänker mig att fågelbroderiet kan bli nåt fint ihop med det blommiga tyget från Stoff och Stil. Kanske en blus/klänning till min dotter och broderiet som en ficka eller en väska?

4 kommentarer:

 1. å vad fin koftan är=)

  SvaraRadera
 2. Wow, Alma!

  Vad mycket fint du skapar! Roligt att broderandet smittar;) Fågelbroderiet ser ut att bli väldigt lyckat! Jätteläcker att se den i lite mörkare färg. Låter så fint att använda den som ficka, eller väska!

  och koftan! Så fin ! Jag gillar den typen av modeller. Måste kolla in det mönstret!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Väldigt fin kofta. Tror nog att din mamma blev glad som fick den. Och vilken tur att du hittade ett mönster som skall passa dig nu. Jättehärliga färger.

  SvaraRadera