tisdag 17 maj 2011

Symöte - Alfabetet

Jag tycker att de här bokstavskuddarna är helt fantastiska och hade gärna köpt en men just nu tillåter inte ekonomin det...
Tänkte att jag kunde knåpa ihop en liknande men lite mindre. Kanske min dotter kan ha den i sin loppisfyndade utdragssäng när tiden är mogen att lämna spjälsängen. Tur att jag har lite tid på mig...
I övrigt så har jag en liten envis stickning på gång. Med envis menar jag att den bestämmer lite själv, det blev inte som jag tänkt mig men mer om den när det är klart. Tror det kan bli bra men vi får ju se!
Jag har virkat någon Eme-ruta och så har jag planterat lite örter  i krukor på vår balkong.
Härliga årstid! En dag som var härlig var i lördags då jag tog min lilla flicka till en 4H gård här i stan och hon fick klappa lite på en kanin! Lyckan var stor - hon är väldigt förtjust i djur.

6 kommentarer:

 1. Åh, fiiin kudde! Den kommer bli supersnygg. Nu blev jag också sugen på att göra en sån :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag slits hela tiden mellan broderierna och stickningen, just nu mest stickning...

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vilken fin kudde det kommer att bli! Gillar verkligen idén! Då kan man ju använda ett korsstygnsalfabet från någon gammal märkbok... Så fint att sy bokstäverna i olika färger.

  Vad roligt att höra att du fick tag i Burda-tidningen! Visst var den ett kap? Håller just på och funderar på vilket mönster jag ska ge mig på. Blir nog kjolen med fickorna, som lite uppvärmning;) Håller med om att byxorna var snygga! Har nog aldrig tidigare övervägt att sy mig själv ett par byxor (eftersom jag inte riktigt tror mig om att kunna få till någon bra passform) men nu skulle det kunna ske;)

  Vad mysigt med krydoor på balkongen, förresten!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 4. Vilken smart idé. Så fint det blir. Något man skulle kunna använda rester av broderigarn som bara ligger.

  SvaraRadera
 5. Tack allihop! Äntligen fick jag använda ett gammalt danskt korsstygns- häfte som min mamma gett mig nån gång - tror hon fick det av en antikvarie hon kände. Enda haken är att det inte finns något X så jag får rita mitt eget... hoppas jag kan få till det!

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé! Tror nästan att jag måste sno den.. ;)

  SvaraRadera