tisdag 24 maj 2011

Symöte - Blommigt

På Åhlens har de en hel del fina tyger just nu. I lördags kunde jag inte låta bli att köpa en bit av ett blommigt tyg med blå botten och så i söndags så sydde jag mig en "Flirting the issue" - kjol.

Lite svårt att ta en bild på sig själv med en mobilkamera men det gick till sist... Jag har haft på mig kjolen både måndag och tisdag och är jättenöjd!
Jag hade en riktigt härlig sydag så det blev en blus till dottern också av det härliga retro-print tyget från Stoff och Stil. Knappar i ryggen och ett ok som ger bekväm rörelsevidd. 
Hoppas den kan bli skön för henne i sommar. 
Mönstret kommer från "Babygarderoben" utgiven av ICA förlag 1982. Min mamma letade fram den ur sina gömmor när jag fick min dotter. Har förra sommaren sytt byxor och solhatt ur den boken. Mönsterarket är inget kul dock och beskrivningarna inte heller. Ingen bok för nybörjare tycker inte jag. Man ska nog veta lite hur mönsterdelarna bör se ut och ha för proportioner så man inte ritar av fel från arket.

På ett lite annat blomster-tema så är jag så glad att min stickling jag tagit från en växt på jobbet har överlevt och till och med frodas! Jag tror att växten heter oxalis men rätta mig gärna om jag har fel. Bladen kommer ut små roliga rotknölar och när den trivs så växer den fort kan jag berätta... Måste dock stå i lerkruka och torka ut emellan vattningarna annars blir den ledsen. Minns inte hur många gånger den på jobbet nästan har dött för oss. Tycker att det röda bladverket är så vackert! Tunna stänglar med små rosa blommor liksom svävar ovanför.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  vad roligt att du sydde dig en sådan kjol också! Vad fin den blev! Väldigt sött tyg...

  Den där sommartunikan ser också ut som en riktig höjdare! Söt och praktisk på en och samma gång! Roligt med de där gamla mönsterhäftena... Har ett liknande fast med stickmönster.

  Jag har en krukväxt som liknar din oxalis väldigt mycket. Fast bladen är ljusare. Den heter "Blomman för dagen". Måste vara släkt med din?

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 2. Snygg kjol. Jag skrev ut mönstret till den men jag har ingen symaskin så det är lite svårt att sy.

  SvaraRadera
 3. Hej Alma!
  Såg att du hade tittat in hos mig:) Måste säga att kjolen du sytt ser jätte söt ut.
  Har du sett att Ullcentrum har lagt ut mönstret på Påfågelsjalen på Ravelry som du designade åt dem? Om inte så sök bara på ullcentrum så hittar du den.
  Ha det gott! virkpia

  SvaraRadera