lördag 18 juni 2011

Återvinna gamla t-shirts!

Garn av gamla t-shirts blir utmärkt till korgar, badrumsmattor, grytlappar och väskor med mera. Virka är nog vanligast men sticka går såklart bra det med.

Jag har själv bara gjort detta någon gång tidigare men nu har min käre make rensat ut lite i sin garderob och då fick jag en bunt med t-shirts som är för slitna och schabbiga att ha på sig.
Vad som kan vara lite pilligt är att klippa dem till de remsor man vill ha. Tänk vad glad jag blev då jag fann en väldigt fiffig instruktion för hur man klipper i spiral med några enkla steg. Fina bilder och bra tips, dock på engelska men bilderna kommer man långt med för de är så tydliga.

Man klipper först av tröjan under ärmarna och klipper bort fållen. Sedan viker man tuben som är kvar nästan på mitten men sparar en kant i ena sidan (den ena sidsömmen alltså). Viker igen och klipper sedan remsor fram till den sparade kanten.

Stick in ärmen i den sparade kanten och klipp på tvären från ena slitsen till nästa slits. 
Remsan ligger över din ärm under tiden du jobbar dig genom alla. Sedan kan man försiktigt dra av hela härvan och finna en ände att börja nysta från.

Glöm inte att dra lite i remsan innan/medans du nystar så att den rullar ihop sig fint och korvar sig.

Mina bilder är inget jämfört med originalet! Kika in på den så fattar ni direkt.
Ni finner den fina guiden här:

http://mousechirpy-polkadotpineapple.blogspot.com/2008/03/tutorial-t-shirt-yarn.html

Återstår att se vad jag ska göra med mina t-shirtgarn-nystan... Det lutar åt korgar eftersom det alltid behövs för att stuva undan smågrejer som skräpar! Kanske att det blir en matta.

2 kommentarer:

  1. Tack för ett bra tips. Det inspirerade verkligen. Du har en underbar blogg som också ger inspiration.

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha! Vad roligt att du hittade något du har nytta av!

    SvaraRadera