tisdag 9 augusti 2011

Symöte - En liten väst och småpiff med tygrosetter

Jag lyckades inte posta iväg allting i helgen men nu ska det packas ned i kuvert och skickas innan nästa helg!
Västen är klar. Den har grön kant och en grön stjärna. Framkanterna vill bara vika ned sig... jag hade något nummer för stor nål till det garnet! Men det får bli en del av uttrycket. Eftersom också garnet tog slut och västen blev lite kortare än mönstret så fick det inte plats 2 omgångar snoddar på en sida. Då gjorde jag omlottsnoddar istället. Tunnare snoddar knyts inuti västen istället!


Fick en fin kommentar förra veckan av någon som såg att jag hade virkat fast knytbandet på hjälmen. Tyckte själv att det blev ett fint avslut då jag ville ha en avvikande färg på banden. Jag gjorde en luftmaskkedja i den längd som knytbandet behövde vara. Sedan virkade jag fastmaskor i nacken på hättan och så vidare med luftmaskor ut på andra sidan till det andra knytbandet. Vände och virkade en fastmaska i varje maska tillbaka. Det blev lagom tjockt. Annars kan man ju ta ett varv fm till!
Mönster till hjälmen hittar ni här

Igår kväll när jag tittade på Candleford to Lark Rise så sydde jag på tygrosetter på en tunn bomullskofta till min dotter. Den hittade jag i fyndlåda för 10 kr på vår second hand barnkläder-butik "Fantastiska barn" här i Kalmar (det finns webshop också). Det var 2 fläckar på och där fäste jag blommor och så blev det några fler i ett mönster. Hon gillar att jag sätter blommor på hennes kläder :)


1 kommentar:

  1. Västen är jättefin.Har den också på "ska göra "listan.Jag virkar alltid mina knytband.Inbillar mej att det är bättre.Ibland blir det fasta maskor ibland halvstolpar beroende på om garnet är tunt eller tjockt.

    SvaraRadera