tisdag 16 augusti 2011

Symöte - Snart klar med min tröja!

Kommer ni ihåg min svarta tröja? Efter detta Drops mönster:

Jag bytte mönster och kom igång riktigt bra men sen kom semestrarna emellan och jag stickade inte ett varv på den på över 2 månader... (sen är det ju ullgarn så det kan man ju pausa med på sommaren).

I lördags tog jag fram stickningen och vips blev andra ärmen klar och nu är jag plötsligt på oket. Där tar det lite längre tid eftersom rynkeffekten stickas med enkelt garn och dubbelt maskantal!


Kan verkligen rekommendera mönstret! Lätt, snabbt och roligt att sticka och med stor potential att bli en favvotröja - men det får vi se i höst!

I övrigt har jag mest gjort en lista på allt jag skulle vilja göra i höst.

Jag har 2 barnfria dagar nu tisdag-onsdag så det är bara att sätta igång... Planen är att klippa till tyg och sånt och lägga i märkta påsar som sedan "bara" ska sys ihop. Just tillklippning kan jag inte göra när dottern är hemma eftersom jag jobbar på golvet i brist på arbetsbord och då sitter hon strax mitt på tyget med sitt Duplo...

5 kommentarer:

 1. Hej, Alma!

  Oj, vad nyfiken jag blir på alla dina höstprojekt;) Smart med en lista, så kan man vara effektiv när man har en stund på egen hand. Känner igen den där duplo-effekten...

  Vad roligt att du kommit så långt på tröjan! Jag minns att det där oket tog en evig tid;) Men det var det sannerligen värt! Faktum är att jag haft min gula kofta (i ungefär samma modell) till jobbet idag och jag trivs så bra i den! Ser fram mot att se din färdig när du kämpat färdigt med oket. Heja på!

  Kram fr Maja

  SvaraRadera
 2. Oj vilket jätteprojekt! Spännande! Ja visst är det konstigt att det inte räcker med att sitta brevid utan det måste vara mitt på...

  SvaraRadera
 3. Den där tröjan kommer att bli fin. Själv stickar jag bara barnplagg. Tålamod och axlar vill inte ha så stora stycken.

  SvaraRadera
 4. Vad fin tröjan blir. Ibland är det skönt att låta stickningen vila ett tag.

  SvaraRadera
 5. Ser ju väldigt lovande ut! Och det är skönt att se att jag inte är den enda med långa listor ;)

  SvaraRadera